Чахохбілі – традиційна страва грузинської кухні, яку в Грузії раніше готували з фазанів, згодом – з курки. А ще деколи грузини готують вегетаріанський варіант чахохбілі, замінюючи м’яо птиці… картоплею.
Ось і рецепт вегетаріанського чахахбілі:
Інгредієнти:
Картопля ~ 4 шт
Помідори ~ 4 шт
Цибуля ~ 3 головки
Олія для смаження ~ 4 ст. ложки
Перець гострий червоний (середньо-пекучий) ~ 1 шт., невеликий
Зелень петрушки та кропу ~ по 3 гілочки
Коріандр ~ 1 ч. ложка
Сіль, перець
Приготування
1. Картоплю нарізати невеликими кубиками, помідори ошпарити, зняти шкірку, м’якуш нарізати дрібними кубиками
2. Зелень крупно порубати
3. В кастрюлю з товстим дном вилити олію, посмажити нарізану кубиками цибулю до прозорості
4. Додати картоплю, пов-склянки води і тушкувати на середньому вогні без кришки хвилин 10
5. Додати помідори, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімума тушити все разом ще 10 хвилин
6. Зняти чахохбілі з вогню, додати пекучий стручковий перець, нарізавши досить крупно, зелень, посолити і подавати на стіл.