Рулетики з баклажанів з горіховою начинкою

Серпень. Нарешті з Херсонщини привезли достиглі свіжі баклажани. І коли ще, як не зараз, приготувати традиційні грузинські рулетики з баклажанів з горіховою мазанкою?

Рулетики з баклажанів

Рецепт приготування цієї страви простий:

Інгредієнти:

Баклажани ~ 500 г
Олія ~ 1/3 склянки
Волоські горіхи ~ 1/2 склянки
Часник ~ 3-4 зубчики
Кориандр ~ 1 ч. ложка
Шафран мелений ~ 1 ч. ложка
Винний оцет червоний ~ 3 ст. ложки
Кінза ~ 50 г
Перець гострий червоний (середньо-пекучий) ~ 1 шт.
Зернята граната (для прикраси) ~ 1/2 стакана

Приготування

1. Горіхи розтерти або пропустити крізь м’ясорубку. Часник розтерти з сіллю і кориандром, додати шафран і перемішати з горіхами. Додати оцет, крепно порізаний гострий перець. Половину кінзи нарізати мілко, додати до нашої суміші. Влити трошки теплої кип’яченої води, щоб надати суміші консистенції дужегустої сметани. Пару ложок суміші відкласти окремо, полити їх теплою водою до відносно рідкого стану (цим ми поливатимем готові баклажани перед подачею на стіл.

2. Баклажани помити, зрізати плодоніжки, нарізати вздовж скибками товщиною 0,3-0,5 см. Злегка посолити і залишити під кришкою на 30-40 хвилин, а опісля промити проточною водою.

3. Підсмажиити на олії скибки баклажана з обох боків і викласти на серветку, щоб позбутися лишньої олії.

4. На кожну скибку баклажана викласти горіхову начинку.

5. Скрутити скибочки рулетиками, викласти на тарілку. Полити рулетики рідкою горіховою сумішшю, посипати рубленою кінзою та зернятами граната.